Som veïns/es del poble, que ens estimem molt la nostra terra i gràcies a la seva situació geogràfica i la seva natura, en dona peu a realitzar diverses activitats naturals a l’aire lliure per a tots els públics.

Camarasa Activa és un petit projecte, on la finalitat és dur a terme activitats al nostre territori, d’una manera sostenible i respectuosa.

I col.laborar amb totes aquelles entitats o particulars per la promoció de la zona , d’una manera respectuosa amb el medi.

Com a elements naturals, i tenint en compte la situació geogràfica on es troba i el relleu que la Depressió Central i el Pirineu li dóna, trobem la Serra de Montsec, la muntanya de Mont-roig, la de Sant Jordi, la de Sant Salvador, el jaciment on hi ha petjades de dinosaures del Cretaci Superior o la gran Cova de l’Escaleta. També hem de destacar la Reserva Natural de Sant Llorenç de Montgai que comprèn l’embalsament que porta el mateix nom i el riu Segre.

Pel que fa al patrimoni cultural hi ha una gran diversitat de poblats que havien estat instal·lats en aquesta zona: ibers, romans, visigots, islàmics, etc. dels quals es conserven restes com és el cas del poblat iber de la muntanya de Monteró o les torres del castell de Camarasa. Tot i que en el període paleolític ja hi havia hagut vida, tal com ho demostren la Cova dels Bous, entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, i la Cova del Tabac situada a la cinglera de Mont-roig.

CAMARASA ACTIVA

RESERVA

PROPERA ACTIVITAT:

TALLER DE MONTADITOS- ACTIVITAT INFANTIL EL DIA 11-12-22

ACTIVITATS DISPONIBLES:

ACTIVITATS D’HIVERN I TARDOR