Descripció de la sortida

Realitzarem en caiac un recorregut guiat d’uns 2,5 km a través del riu Segre endinsant-nos al bosc de ribera fins a arribar a l’embassament i visitar, sempre des de l’aigua, la reserva natural de Sant Llorenç de Montgai. Al llarg del recorregut farem aturades per a l’observació de la fauna. Durant la sortida s’explica l’ecosistema del riu i del bosc de ribera, i s’identifiquen les aus que habiten aquest entorn humit enmig d’una terra de secans.

Activitat realitzada per Jan Nebot Torrella.


Descripció de l’hàbitat

La Reserva de Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai, a peu de la Serra del Montsec, és un espai natural que ocupa una bona part de l’aiguabarreig que formen el riu Segre i el Noguera Pallaresa. Als marges i al voltant del riu es forma l’anomenat bosc de ribera, on hi trobem molta diversitat de fauna salvatge (cabussó emplomallat, bernat pescaire, arpella…), així com moltes espècies vegetals.


Dates

Caps de setmana de juny i juliol i sobre demanda


Durada

2:30 hores


Preu

45 € per persona.

Mínim 2 persones. Màxim 6.


Inclou

– Guia interpretador

– Caiac

– Binocles

– Làmines de flora i fauna

– Armilla salvavides

– Protector de mòbils


Material necessari

Roba per mullar (tonalitats neutres) i calçat adequat, barret i protecció solar, repel·lent de mosquits i beguda.


Nota

El comportament dels animals és imprevisible. Les espècies migratòries no són presents al llarg de tot l’any. L’organització no pot garantir l’observació completa de tots els animals. És essencial fer silenci i anar en grup de forma organitzada per a no interferir de forma negativa en l’entorn natural.